Vår filosofi

Vårt fokus ligger på varsamt handgjorda produkter som karaktäriserar en enkel men smakfull livsstil samtidigt som formen harmoniskt kombineras med funktionalitet, kreativitet och kultur.

Vårt märke är en hyllning till de traditionella hantverkarna som praktiserar deras konstform och håller den vid liv. Vi tror på att utforska konsthantverkens rika historia och göra det tillgängligt för resten av världen.

Vi eftersträvar att stärka och stödja hantverkarna så väl som skönheten hos handgjorda föremål. Svadias mål är att vara bryggan för alla de hantverkare som inte är anslutna till den globala världen och hålla deras traditionella kunskaper vid liv.

Våra värderingar

  • Handgjort

    Enastående hantverksteknik genomsyrad av en uråldrig energi som berättar historier från flera tusen år tillbaka. Varje produkt är unik och representerar konst, kulturarv och skönhet

  • Hållbart

    En medveten livsstil – Vi erbjuder ett alternativ till massproducerade produkter

  • Bevara och uppskatta

    Överbryggar klyftan mellan hantverkarna och världen – Vårt mål är att bevara, uppskatta och förmedla den tidlösa konsten, kulturarvet och skönheten

Vår drivkraft

 

Leverera autentiska produkter från hantverkarna direkt till kunden

Vi erbjuder en plattform för hantverkare som inte är digitalt anslutna eller som inte kan skicka sina produkter till kunder på grund av geografiska utmaningar. Utifrån vår erfarenhet och granskning vet vi att det är en utmaning att i Europa hitta autentiska, handgjorda produkter från Asien, i en shop eller på en enda plattform. Vi fungerar som ett medium mellan hantverkarna och våra kunder, “från hantverkare till kund” är vårt mål. Vi vill att våra kunder får känslan av att de köper direkt från en hantverkare på andra sidan jordklotet. 

Henri Matisse sa: "Kreativitet kräver mod" – Vi vill vara hantverkarens mod. Hos oss behöver inte hantverkaren oroa sig över försäljning, de kan fokusera på konst och hantverk medan vi tar hand om resten.

 

Skapa en fusion av olika konster och kulturer

Vi vill uppmuntra hantverkarna att vara medvetna om globala trender och mode för bli inspirerade och mer relevanta i den kreativa processen. Resultatet är en graciös fusion av tradition och innovation som erbjuder en blandning av kulturarv och trender.

 

Stärka hantverkare som vill uttrycka sig själva

Varje hantverkare har en egen berättelse. Vi vill gärna höra denna berättelse och hur de lyckas skapa sådana fantastiska kreationer oavsett vilka utmaningar det kan vara i den processen. Hos Svadia förmedlar vi produkternas berättelse genom vår plattform.