What is “Black Friday”?

Vad är "Black Friday"?

Konceptet av reor är inget nytt i Europa. De flesta av oss har väntat till slutet av sommarsäsongen föratt få den där snygga baddräkten för nästa semester 20 % billigare. Men affärer har gett oss rabatter väldigt sparsamt. Situationen förändrade när den amerikanska kulturen började få mer och mer inflytande.


Under de senaste decennier har vi vant oss vid termen "Black Friday"; och alla erbjudanden runt omkring oss som är kopplade till detta namn. Genom historien har ordet svart använts för att beskriva tragiska händelser eller dagar då något dåligt hände. Särskilt i sambandet med finanskriser.Enligt Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Friday_(shopping)) användes den första gången den kända frasen för att beskriva fredagen efter Thanksgiving-torsdag i en tidning 1951 och därefter 1952 för att referera till arbetare som anmäler sig sjuka den dagen för att ha en 4-dagars helg. Samtidigt sades begreppen "Black Friday"; och "Black Saturday" användas av polisen i Philadelphia för att beskriva upptaget i trafiken på grund av julhandeln.

Vissa säger att trenden startade först på 80-talet då finansvärlden märkte att många butiker tjänade det mesta av sina pengar under november och december när folk köpte presenter till sina nära och kära. Istället för att markera inkomsten rött var det möjligt att börja markera den svart. Oavsett vad sanningen är så har frasen i många länder blivit synonymt med stora rabatter från alla större butiker.


Dessa dagar, och särskilt i efterverkan av pandemin, har försäljningen flyttat online. Det är också därför vi har beslutat att erbjuda dig rabatter på alla våra produkter. På så sätt kan du antingen unna dig själv eller köpa en present till en vän till ett rabatterat pris.
Här är några exempel på vad vi har att erbjuda:

Truly Tussar kollektion

En samling vackra och unika halsdukar som kommer att tillföra något speciellt till varje garderob.

https://svadia.se/collections/truly-tussar

Tropical Vibe ljus

Du kan göra någons jul väldigt mysig genom att välja bland våra Tropical Vibe ljus. Du kan välja mellan två dofter: Sandelträ och Magnolia.

https://svadia.se/products/tropical-vibe-ljus

Gleaming Drops of Dhokra

Om du hellre vill ge smycken i present har vi två fantastiska handgjorda halsband att välja mellan.

https://svadia.se/collections/gleaming-drops-of-dhokra

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.