Mother’s Day: 5 Gift Ideas To Express Your Love For Mom

Mors dag: 5 presentidéer för att uttrycka din kärlek till mamma

Även om det inte finns någon överenskommelse runt om i världen när mors dag ska firas, så celebrerar de flesta länder den ändå. Beroende på var du är i världen kan firandet ha olika ursprungsberättelser, men de flesta kretsar kring religion. I Storbritannien kommer traditionen med Mothering Sunday från att hedra Moderkyrkan och firas den fjärde söndagen i utlåning, vilket innebär att det är på ett annat datum varje år.

I USA är det alltid den andra söndagen i maj. Den etablerades av Anna Jarvis som en dag för gudstjänst i hennes biskopskyrka i West Virginia, som nu är känd som den International Mother’s Day Shrine. Människor den dagen skulle vörda sina egna mödrar och besöka predikan. Denna underbara känsla förvandlades dock till en enorm vinst för gratulationskortindustrin. 

I Sverige infaller Mors dag den sista söndagen i maj. Det sägs att beslutet om det senare datumet togs för att göra det möjligt för barn att plocka färska blommor till sina mammor. Och naturligtvis kunde folk gå på picknick. Barn brukade göra alla hussysslor den dagen, eftersom det var mammorna som gjorde allt runt huset året runt förr i tiden. Nu tas mammorna ut på picknick, på middag eller till ett spa för att kunna koppla av hela dagen.

Det är viktigt att komma ihåg att en present till en mamma på mors dag definitivt inte bör vara en vitvara eller en ny dammsugare. Det borde vara något personligt som hon inte behöver men som hon gärna vill ha. Här är några förslag från vårt lager:

Rose Quartz Drop hänge – för att lägga till lite elegans till hennes favoritoutfit.

https://svadia.se/products/rose-quartz-drop-pendant

Amethyst Morse Code Crystal Bracelet – att ge din mamma ett kärleksfullt budskap som hon alltid kommer att ha med sig.

https://svadia.se/products/amethyst-morse-code-crystal-bracelet?variant=43211107598503 

https://svadia.se/products/amethyst-morse-code-crystal-bracelet?variant=43211107565735

Tiger Eye Morse Code Crystal Bracelet – ett morsekodmeddelande till din mamma.

https://svadia.se/products/tigers-eye-morse-code-crystal-bracelet?variant=43205352947879

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.