Birdseye view of a green forest

Köp en handgjord produkt, plantera ett träd!

Indien blir grönare för varje köp du görNär företag blomstrar, lämnar den påverkan de har på samhället ett avtryck. På Svadia är vi medvetna om vårt ansvar gentemot miljön, vi tror på att växa tillsammans och därför planterar vi ett träd i Indien för varje produkt vi säljer. Detta speglar vår filosofi som bygger på miljövänliga, medvetna och ansvarsfulla principer.

Vår vision är en värld av lika möjligheter med rätt till en god livskvalitet. Det sägs att en resa på tusen mil börjar med ett enda steg – och som ett av våra första steg hjälper vi till att skapa grönare och renare miljöer för våra konsthantverkare i Indien.

Enligt Global Forest Watch har Indien förlorat mer än 2 miljoner hektar trädareal under de senaste 20 åren, vilket motsvarar en minskning med 5,3 % sedan 2000. Det är också ett välkänt faktum att de flesta större städer i Indien har dålig luftkvalitet. Vi vill vara med och vända på dessa sorgliga fakta, och för detta ändamål har vi bildat ett meningsfullt partnerskap med organisationen SankalpTaru Foundation. 

 

Hands holding soil with a tiny tree on a green background


SankalpTaru Foundation är en NGO baserad i Indien som strävar efter att sprida grönska med sin kärnfilosofi att "plantera träd för folket, av folket". Efter att ha planterat och skyddat nära en miljon träd i 21 delstater i några av de kraftigt förorenade städerna i Indien, tror de på att maximera socio-miljöpåverkan och framgångsrikt slå tillbaka mot föroreningar.

I samarbete med SankalpTaru strävar vi efter att göra vår lilla del för att ge tillbaka till den planeten vi alla kallar hem.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.