The Holiday Traditions

Julens Mat och Traditioner

Julen brukade vara en mycket religiös kristen högtid. Nuförtiden har det dock på grund av globalisering och kommersialisering förvandlats till något annat. Det har blivit allt vanligare att det firas även av icke-kristna. Det flesta vi kopplar till jul är universell. Människor träffas med sina familjer och ser med hopp mot våren när vintersolståndet äntligen är över och solens ljus är på väg tillbaka.

Det finns många olika jultraditioner och många av dem relateras till mat. I mer strikta katolska samhällen fokuserar veckorna före jul på fasta och reflektion. Tiden för den första festen kommer när den första stjärnan blir synlig på natthimlen den 24:e december. Eftersom vinternätterna i norr är långa och kalla kräver en av traditionerna också att man den kvällen dukar en extra tallrik vid bordet för en oväntad gäst som kan vara på resa, långt hemifrån och i behov av mat och tak över huvudet.

Varje enskilt land har en uppsjö av recept på de hundratals julrätterna. Bland förrätterna kan vi hitta rödbetsbuljong eller en vildsvampsoppa. I fisksorten kan vi förvänta oss ganska få olika sorters sill, karp eller lax. Potatis är förstås alltid ett måste på den gamla kontinenten. Följande dag, den 25:e december, är det dags för ännu en fest. Denna gång med julskinkor och kalkoner, brysselkål och julpuddingar.

För att kunna servera allt detta till dina gäster har vi några förslag från vår onlinebutik. Vi erbjuder även rabatter på några av våra produkter mellan 17:e december till 2:a januari för att göra den här tiden på året lite mindre ekonomiskt ansträngande.

Kashikari Kollektionen set av 7 delar

Detta set är perfekt för att servera alla slags rätter och kommer alltid att lägga till en touch av elegans till dukningen.

https://svadia.se/collections/all-products

Mesmerizing Mashru

Det finns inget bättre under vintermånaderna än att mysa på en soffa, framför en öppen spis och vila på bekväma slängkuddar med fascinerande Mashru kuddfodral på dem.

https://svadia.se/collections/mesmerizing-mashru

Täljsten 'Intrikat Pattern' vas

Det finns ingen bättre bordsuppsats på ett julbord än en vacker vas fylld med grönskande furukvistar.

https://svadia.se/products/intricate-patterns-vas

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.