How to choose Baby Shampoo

Hur man väljer babyschampo

Barn är en glädjekälla och så dyrbara. De kommer in i världen med sina små fötter men med massor av lycka, leenden, skratt, gosande och oskuld. Låt oss lova oss själva att skydda deras oskuld med kärlek, uppmärksamhet, känslor, omsorg, komfort och korrekt val av produkter. Låt oss titta närmare på en av de viktigaste babyprodukterna, "Babyschampo," och hur man gör ett klokt beslut när man väljer det.

Känn ditt barns hår och hårbotten Barn har olika hårtyper precis som vuxna. De allmänna hårtyperna är fint, silkesmjukt, tjockt och grovt. Gör regelbundna analyser av ditt barns hårbotten. Ibland har barn ömhet, rodnad eller irritation i hårbotten. Att känna till hårtypen och analysera hårbotten hjälper dig att välja rätt produkter.

Saker att tänka på när du väljer ett schampo

 • Hypoallergeniskt - Kontrollera om schampot är märkt som hypoallergeniskt för att säkerställa att det inte orsakar irritation i hårbotten.
 • Tårfritt - Det är en av de viktigaste egenskaperna att kontrollera. Det bör orsaka minimal irritation om det av misstag kommer i barnets ögon.
 • pH-balanserat - Välj ett babyschampo med pH-balans eftersom barns hud generellt har ett surt pH.
 • Inga hårda kemikalier - Undvik schampon med hårda kemikalier som sulfater, parabener, ftalater och konstgjorda färger, som kan skada barns hud och hår.
 • Mild formulering - Babyschampon är vanligtvis milda och orsakar mindre irritation för barnets hår och hårbotten.
 • Lätt att skölja av - Det bör vara lätt och bekvämt att skölja av så att det inte lämnar några rester på barnets hår och hud.
 • Medvetenhet om allergener - Om ett barn har specifika allergier eller känsligheter, kontrollera ingredienserna innan du applicerar schampot på barnets hår.
 • Ändamålsspecifikt - Om ett barn har specifika hårbottenproblem eller hårkondition, välj schampo enligt behov.
 • Doftfritt - Dofter kan irritera barn och deras hud, eftersom de ofta innehåller kemikalier. Det är bättre att välja ett babyschampo utan doft.
 • Naturliga ingredienser - Naturliga ingredienser är bra för barns hud, orsakar mindre skada och undviker kemikalier. En ekologisk certifiering är ett symbol att identifiera detta aspekt.
 • Provtest - Även om du kontrollerar alla ovanstående punkter är det viktigt att göra ett provtest. Applicera en liten mängd schampo på en liten del av håret, om allt går bra kan du använda babyschampot. Provtest är en idealisk metod, inte bara för babyschampo utan också för alla typer av babyprodukter.

Varje baby är unik och speciell. Inte allt fungerar likadant för alla barn. Kom ihåg detta när du väljer produkter, idéer, leksaker, spel osv. under deras tillväxt.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.