Easter Fun

Påsk kul

I många länder där kristendomen är en officiell religion är påsken vanligtvis en röd dag, så att människor kan njuta av firandet av Jesu uppståndelse eller helt enkelt tillbringa lite tid med sina familjer.

Ordet påsk kommer förmodligen från det hebreiska pesah och medeltidslatinets pascha. Man säger också att tidiga kristna i germanska länder har tagit över det hedniska firandet som hyllade vårens gudinna Eostre på samma sätt som de gjorde med julen.

Utan att uppehålla oss för mycket vid de komplicerade beräkningarna som avgör när påsken infaller varje år, låt oss njuta av de roliga traditionerna som följer med den. Det största och roligaste är färgningen av äggen. Vissa kulturer föredrar att bara använda en färg per ägg, rött är favoriten inom den ortodoxa kyrkan. Andra har en metod för att tömma äggskalet, applicera en färg och sedan använda nålar för att skrapa intrikata mönster på ytan. Barn uppmuntras vanligtvis att använda målarpenslar i sina skapelser.

Även om Sverige är ett kristet land, har påskfirandet varit övervägande sekulärt under ganska lång tid nu. De flesta svenskar besöker sina stugor på landet för att umgås med familjen med att laga mat och äta mycket godis. Barnen klär ofta ut sig till påskkärringar och färgar sina kinder röda. Och överallt kan du se björkris dekorerade med färgglada fjädrar.

Här är några produkter som kan liva upp vilket påskbord som helst:Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.