A girl was reading a book on a white colored table along with green plants, properly arranged books, photo frames with a white wall in the background.

Det är dags att klicka på uppdateringsknappen!

Den här tiden på året för med sig den perfekta möjligheten för omväxling och förbättring av våra liv. Samtidigt som rytmen från nyår för med sig hela världens nya intentioner, så kämpar de flesta av oss fortfarande med vintermelankoli och har svårt att se ljuset på horisonten. De kommande månaderna kan dock vara en möjlighet att omvärdera vad vi verkligen vill ha i våra liv och släppa taget på det vi inte längre behöver.

En bra början skulle vara att ta en titt på omgivningen. Att rensa, städa och omdekorera det fysiska utrymmet omkring oss kan vara ett litet men effektivt första steg. Att förnya vårt hem kan förbättra både vår fysiska och mentala hälsa och ge oss en känsla av energi och balans.

Du kanske vill gå igenom de saker som du inte använder längre, såsom en gammal jacka eller böcker som du redan har läst och inte tänker läsa om. Istället för att ha dem sittande på hyllan eller staplade längst bak i garderoben, donera dem! En persons skräp är den andres skatt. Ta reda på dina alternativ för donering, det kanske finns ett återvinningscenter eller en person i din närhet som är mindre privilegierad. Du blir kanske till och med överraskad när en familjemedlem eller vän får användning för dina gamla prylar. Fördelarna med detta är trefaldiga – du blir av med röran, utför en god gärning, och sprider glädje till personer i din omgivning.

On the left, three boxes on the floor filled with clothes, a plant against a white door with a white wall in the background. On the right, a girl cleaning in front of a dark-brown shelf filled with books and other items with a brickwall in the background.

Att städa och ändra möbleringen är ett bra sätt att förbättra din omgivning och därmed ditt humör, så varför inte använda den extra tid du har hemma under pandemin och ge dig själv gåvan av en förbättrad hemmiljö? Starta din lista med favoritlåtar och sätt igång!

När du är klar med rensningen och städningen är det dags att förnya ditt hem, men med vad? Tänk på det som ger dig glädje och harmoni. Resonerar det med dig som en individ – dina ambitioner, drömmar, rötter och övertygelser? Varför inte dela upp ditt hem i olika teman och dekorera därefter? Du kan fylla din hemmiljö med starka färger genom att dekorera med vackra blommor samt gröna plantor och kanske investera i några fina showpieces såsom en imponerande mässingsfigur eller den täljstensvas du har haft koll på. Fyll ditt hem med föremål som gör dig glad och tillför den där wow-faktorn. 


 

Ett tryck på uppdateringsknappen är oftast det enda som behövs för att gå från stagnering till utveckling. När du väl har dammat av spindelnäten, gjort plats och piffat till ditt ställe kommer du få en ny klarhet, en glädjefylld plats och en lättare och mer medveten livsstil. Finns det något bättre sätt att sätta tonen för resten av året?

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.