Cinnamon Bun Day – 4 th October

Cinnamon Bun Day – 4 th October

Att bo och jobba i Sverige betyder också att gynna sig åtminstone en fika varje dag. Det finns alltid tid för en kort te- eller kaffepaus som åtföljs av ett obligatoriskt bakverk som till exempel en kanelbulle. Denna läckra konfekt har en fast plats i svensk kultur och till och med sin egen dag. Sedan 1999 firar svenskarna den 4:e oktober officiellt detta förtjusande bakverk, och det med rätta. De har bakat det sedan slutet av första världskriget då tillgången till socker, smör och kanel gjordes lätt. På höjden av kanelbullens popularitet i mitten av 60-talet konsumerade svenskarna ca. 10 kg av de där läckra små bullarna per år.

Enligt den officiella kanelbullens dag-webbsidan (https://kanelbullensdag.se) kom idén till dagen ur ett marknadsföringsbehov från Hembakningsrådet, en sammanslutning av mjöl-, jäst-, socker- och margarintillverkare, att sälja mer smör och socker. Det var tänkt att få folk att baka mer hemma och det fungerade perfekt.Nuförtiden har nästan varje hushåll sitt eget sätt att forma dem till olika typer av knutar, virvlar och spiraler.

En annan anledning till denna härliga dag är att umgås med kollegor, vänner och familj och svenskarna älskar alla ursäkter att spendera lite mysig kvalitetstid tillsammans. Detta är något som Svadia kan hjälpa dig med. På vår hemsida hittar du ett helt urval av produkter som kommer att lägga till en unik atmosfär till det kommande firandet.

Brickor

  • Bloom Boat Oval bricka,                                                                                

Muggar

 Fat

 Glasunderlägg

Servetthållare

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.