Black Friday Chronicle: The shopping Saga

Svart Fredag Krönika: Shoppingens Saga

Vad är Black Friday?
Black Friday är en av de mest förväntade och mest hektiska shoppinghändelserna världen över. Den har sitt ursprung i USA och nu firas den i många andra länder runt om i världen. Människor börjar julshoppingen med stor entusiasm.

När inträffar det?
Det äger rum dagen efter Thanksgiving, som är den fjärde torsdagen i november. Dagarna varierar något varje år, vanligtvis mot slutet av november. De flesta gånger börjar återförsäljare erbjudandena tidigare och förlänger dem även under en kort period.

Ursprunget till Black Friday
Det finns flera teorier förknippade med detta. Återförsäljare har ett intressant sätt att ange sin vinst med hjälp av färgkoder. Rött indikerar dålig vinst och svart indikerar god vinst. Dessa dagar ger återförsäljare en chans att gå från rött till svart, därför är namnet "Black Friday".

Onlineshopping under Black Friday
Onlineshopping har varit en del av Black Friday ganska länge, men dess betydande tillväxt och breda användning som en viktig komponent i Black Friday-shoppingupplevelsen började under början av 2010-talet. COVID-19-pandemin 2020 accelererade övergången till onlineshopping ännu mer. Detta är det bästa alternativet för dem som föredrar att undvika folksamlingar. Under dessa dagar är marknadsplatserna oftast fullsatta, och ibland kan kunderna inte handla ordentligt, så de vänder sig till onlineshopping. E-handelsportaler deltar också i detta evenemang och erbjuder stora rabatter på flera produkter med namn som "bästa köp på Black Friday", "Black Friday-erbjudanden" och "Black Friday-försäljningsdeal" med mera. Bekvämlighet är faktorn som lockar så många kunder till detta.

Inverkan på marknaden
Det påverkar ekonomin både för återförsäljare och övergripande sett. Återförsäljare får stora möjligheter att ta sig in på den konkurrensutsatta marknaden, visa och marknadsföra sina produkter och marknadsföringsstrategier genom Black Friday-rea. Det innebär ofta omfattande reklam och marknadsföringsinsatser för att locka kunder.

Inverkan på människor
Människor får ett brett utbud av produkter till rimliga och rabatterade priser. Det finns möjlighet att spara pengar genom att köpa med Black Friday-erbjudanden. För vissa har det blivit ett sätt att sammanstråla genom att handla och pruta tillsammans.

Produkter
Här är en lista över de mest sålda produkterna: 

  •  Hem och kök - Möbler och heminredning, Köksredskap och köksutrustning samt Hemförbättringsartiklar.
  • Skönhet och personlig vård - Hudvård och kosmetika, Parfymer och dofter samt Hårvårdsprodukter med mera.
Essensen av Black Friday kan sammanfattas i denna följande rad:
Det är en händelse av shopping, nöje, helg och gemenskap med intäktsgenerering och sysselsättningsmöjligheter.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.