To Be in Love with Art

Att vara kär i konst

John Keats sa att “ett vackert ting är en evig glädje” och det finns inget som kan vara en mer passande tanke, särskilt när du är kär. Kärlek speglar visdomen i att leva ett betydelsefullt liv och strävan efter kärlek ger oss ett syfte, relationer och kreativitet.

 

Likt kärleken finns konsten överallt. Så länge du är öppen för att se konsten runt omkring dig ökar det dina chanser att hitta din typ av konstform – oavsett om det är arkitektur, mode, mat, film, musik eller visuell konst, som är meningsfull för dig, har den förmågan att förändra ditt liv. 

Konst, liksom kärlek, gör dig blind för dess brister. Vissa säger till och med att konst aldrig avslutas utan överges.

Eftersom den här tiden på året fokuserar så mycket på kärlek är det bra att komma ihåg att kärlek inte är en gåva som bara ges till andra. Kärlek kommer först och främst inifrån och är till dig själv. När du själv känner dig älskad och accepterad växer din förmåga att visa kärlek och tacksamhet till personerna i din närhet. Hur du behandlar dig själv visar andra hur de ska bete sig mot dig.

Både kärlek och konst är fyllda med magi och mirakel. Innebörden och upplevelsen av bägge två är dock unik för varje person. Såsom Mona Lisas mystiska leende har fängslat människors intresse och lett dem till olika slutsatser, är konsten förstådd på olika sätt av olika människor. Hur vi tolkar konst, oavsett om det är en målning eller kärleksdikt, är endast en spegling av vårt egna sinnestillstånd. Skönhet ligger sannerligen i betraktarens öga. 

Kärlek och konst är bägge vägar till skönhet. Kärlek handlar inte om konsumtion och därför tänker vi att alla hjärtans dag inte handlar om meningslöst shoppande av saker till dina nära och kära, utan det är en avsiktlig tanke om hur man lägger till värde på det som redan existerar.

Föreställ dig att du dekorerar ditt rum med saker som resonerar med dig. Du skulle kunna plocka upp några mässingsfigurer för att piffa till ditt vardagsrum eller tända ett doftljus medan du lyssnar på avslappnande musik. Tanken bakom idén är eftertänksamhet och betydelsefull konsumtion av föremål som dekorerar ditt rum.

Så låt denna alla hjärtans dag handla om genuina relationer och val istället för att konsumera för sakens skull. Låt oss ta en minut och beundra skönheten som både kärlek och konst medför till våra liv. Låt oss långsamt men avsiktligt öppna upp oss själva för den magiska verkligheten i kärlekens konst och kärlek till konsten!

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.